Dragă prieten, ai în fața ta cel mai profesional pământ de flori pe care îl poți găsi în Europa.
Am folosit la el 3 componente premium pt ca tu sa fii mulțumit de el și de cum te ajuta sa iti crești plantele!
În primul rând, după cum deja ai văzut, nu este un pământ propriu zis ci este un substrat. Acest substrat se folosește de către cultivatorii profesionali de flori în asa fel încât sa aibă cel mai mare ritm de creștere al plantei. După cum vezi este foarte "afânat", asa va rămâne mereu! Spre diferența de pământul de flori din comerț sau pământul luat din grădină, acesta nu "se spală" și nu se tasează.
Probabil ca ai observat în ghivecele tale cum după un timp nivelul pământului scade și apoi încet încet devine tare. Acest fenomen împiedică oxigenul sa ajungă la rădăcini, acestea nu îl pot folosi iar prin urmare fie cresc greu, fie nu pot lupta împotriva bolilor rădăcinilor.
Un al doilea factor care face acest substrat sa fie folosit de marii cultivatori este suplimentarea lui cu acele mici fragmente albe de rocă. Ele au rolul de a absorbi excesul de apa din interiorul substratului în asa fel încât rădăcina sa nu "musteasca" in apa. Iar apoi, când planta trage apa, acesta roca în mod treptat cedează înapoi către pamant apa reținută.
Iar cel de al treilea și cel mai important factor este faptul ca pe tine te scapă de grija fertilizării. În acest substrat vei găsi bile mici roșii sau maron. Nu încerca să le spargi sau sa le dizolvi in apă. Acestea au un înveliș care permite ingrasamantului sa se elibereze în funcție de timp și temperatura, nu în funcție de umiditate. Astfel, dacă temperatura substratului este de 21 de grade C, timp de 3-4 luni nu vei mai avea grija fertilizării. (Dacă totuși dorești sa fertilizezi o poți face dar la doze de 30-50% din concentrația pe care o foloseai înainte!)
Înainte de a folosi acest substrat, aseaza-l intr un vas și umezește-l în asa fel ca atunci când iei o mana de pământ și îl strângi în pumn, acesta sa rămână strâns. Dacă se destramă la loc mai adaugă apă. Ai grija sa nu pui prea multa, dacă atunci când strângi iese apă, e prea mult. Ai in vedere ca o picătură - doua e natural sa curgă dacă strângi foarte tare.
Te rugam sa nu îl amesteci cu pământul pe care îl mai ai rămas de la plantele care s-au uscat. Și nici sa îl pui pe fundul ghiveciului, mai ales sa nu faci asta pentru ca acolo, pe fundul ghiveciului, planta își formează cele mai multe rădăcini.
Pământul vechi nu doar ca nu ajuta pentru ca e sec, dar mai și poate conține boli sau oua de dăunători care poat fi chiar cauza ofilirii plantei respective.
În speranța că ne am făcut înțeleși în cele de mai sus, iti uram sa ai spor la treabă! Iar dacă ai întrebări ne poți lăsa un mesaj pe whatsapp la numarul:
0730 843 483
Să ai un an înfloritor!
Echipa Grandiflora
Scrie un review